23 Temmuz 2017 Pazar

2017 Bahar Dönemi SolidWORKS+Solidcam Kursu

17 Eylül 2014 Çarşamba 16:12 tarihinde eklendi | 10787 defa okundu
SolidWORKS+Solidcam Kursu 04 Mart 2017 Cumartesi günü başlıyor. Kurs içeriği hakkında detaylı bilgi edinin..

Solidworks ve Solidcam Kurs Tarihleri

Hafta sonu kurs; Cumartesi ve Pazar günleri Saat 13.30 de başlar, 17.30 da biter. Bir gün içerisinde 4 ders yapılır. Her bir ders 40 dakikadır. 15.10 ile 15.30 arasında çay-kahve molası verilir.

İlk ders 04 Mart 2017 Cumartesi yapılacaktır. Toplam 6 hafta sürecek olan kursta vize sınavlarında ara verilir.

Hafta İçi Kurs: Çarşamba ve Cuma günleri saat 17:00 de başlar 21.30 da biter. Bir gün içerisinde 4 ders yapılır. Her bir ders40 dakikadır. 19.10 ile 19. 30 arasında çay ve kahve molası verilir.

İlk ders 08 Mart 2017 Çarşamba günü yapılacaktır. Toplam 6 hafta sürecek olan kursumuzda vize sınavlarında ara verilir.

Solidworks ve Solidcam Kurs Ücretleri

50 Saatlik Kurs Ücreti 400 TL dir. Ödemeler 200+200 TL şeklinde iki taksitle yapılacaktır. İlk taksit kesin kayıt işlemi esnasında alınacaktır, ikinci taksit için son ödeme tarihi; 14 Nisan 2017 Cuma günü olarak belirlenmiştir.

Solidworks ve Solidcam Eğitmeni

Solidworks ve solidcam kursları Eğitmen Yrd.Doç.Dr. MEHMET MAHİR SOFU Tarafından verilecektir.

Eğitmene mehmetsofu@sdu.edu.tr adresinden eposta yolu ile ulaşabilir, merak ettiğiniz soruları sorabilirsiniz. Kursa katılan arkadaşlardan bazılarının çizimlerine http://cadcam.sdu.edu.tr/tr/foto-galeri linkinden ulaşabilirsiniz.

Solidworks ve solidcam Kurs İçeriği

Solidworks kursu, konu işleyişi örneğe dayalı anlatım ile gerçekleşmektedir. Komutlar, örnek içerisinde anlatılıp gelişen örnekler ile tekrarlanıp kalıcı öğrenim sağlanmaktadır. Kursumuzun tüm içeriği temel seviyede olup yüzey hariç tüm konuları kapsamaktadır. Kurs sonunda solidCAM’de gösterilecek olup CAD – CAM – CNC süreci anlatılmaktadır. Solidworks ile tasarımı yapılan bir çizimin solidCAM’de hazırlığı yapılarak CNC tezgâhlarda işlenmektedir.

KONU

Ders saati

Yapılan örnek sayısı

Öğrenilen komut toolbarı

1-      Giriş

-          Katı oluşturma

-          İki boyutlu çizim

4

3

Standart, standart view, Sketch, Dimensions/relations, view

2-      Üç boyutlu Katı modelleme

-          Endüstriyel ürün tasarımı

-          Makine parçası tasarımı

-          Tasarım ilkeleri

-          Kumpasla parça ölçüp modelleme

17

21

Features(revolve,sweep,loft, tüm modify komutları), Referance geometry, Curves, Selection filter, Tools

3-      Teknik resim çıkartma

-          Patlatılmış görüntü çıkartma

3

2

Assambly(collision detection, interference detection  Animation, exploded view, explode line sketch, route line)

8-      Kalıp tasarımı

-          Basit kalıba alma

-          Parçadan kalıba alma

4

Assambly, Mold tools

9-      Basit analiz yapma

-          Mukavemet analizi

-          Akış analizi

SimulationXpress, FloXpress

10-   SolidCAM+CNC işleme

6

1 örnek parça imalatı

Solidcam

TOPLAM

48 saat

44 örnek

20 toolbar, 100’ün üzerinde komut

Kusumuza düzenli katılan ve sonunda başarı sağlayan kursiyererimize kurs sonunda kurs katılım ve başarı belgesi verilecektir.

Solidworks ve solidcam Kursuna nasıl kayıt olurum?

Adınızı, Soyadınızı, GSM numaranızı, Bölümünüzü ve Kurs programını( haftaiçi yada hafta sonu gibi) belirten bir maili mehmetsofu@sdu.edu.tr yada cad-cam@sdu.edu.tr adresine göndererek ön kayıt yaptırabilirsiniz. Ön kayıt işleminde sizden herhangi bir ücret talep edilmez. Ön kayıt işleminden sonra kurs eğitmeni sizinle mutlaka iletişime geçecektir. Kesin kayıt için sizden onay isteyecektir.

Bizzat CAD/CAM araştırma ve uygulama merkezine gelerek; hem kurslarımız hakkında detaylı bilgi alabilir, hemde ön kayıt yaptırabilirsiniz.

solidworks ve solidcam kursuna telefon ile ön kayıt yaptırmak için lütfen 0 246 2111918 no lu telefondan bize ulaşınız.

Önemli Not: Kurs kontenjanı her iki grup içinde 20 kişidir. Ön kayıt yaptırarak yerinizi şimdiden ayırtabilirsiniz. Kurslarımıza katılmak için üniversitemiz öğrencisi olma zorunluluğu yoktur.

AKADEMİK KADRO

İDARİ KADRO